Nu verschenen: Militaire Courant juni 2023 – met: Veteranendag 2023, NAVO-oefening ‘Noble Jump’ en combat fotograaf Wessel

In de nieuwste editie van de Militaire Courant, die zojuist is verschenen, duiken we weer in diverse militaire onderwerpen, waarbij we zowel de actualiteit belichten als een bijna vergeten historie boven water halen. Buitengewoon veel aandacht besteden we aan de Veteranendag van 24 juni aanstaande. Niet alleen kunt u in deze editie lezen wat er allemaal te gebeuren staat, maar ook kunt u, als u de Veteranendag in Den Haag bezoekt, veteranenauteurs ontmoeten en hun boeken aanschaffen. En ook daar zullen wij bij zijn!

Maar u leest nog veel meer. Ga mee op reis naar Sardinië, waar Nederland in NAVO-verband meedeed aan de oefening ‘Noble Jump’ – wij waren erbij! Of luister naar Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim, die waarderende woorden uitsprak tijdens een ceremonie waarbij dappere militairen gedecoreerd werden. En met een van die gedecoreerden hebben we een gesprek: kolonel-vlieger Jorik ontving het vliegerkruis voor zijn inzet in Uruzgan.

Laurens Dassen, een van de twee Tweede Kamerleden van de partij Volt, liep in zijn jeugd al eens een stage bij Defensie, en dat behoort nu tot zijn portefeuille. Hij kijkt vooral met een Europese blik naar de invulling van een goed defensiewapen.

We krijgen een inkijkje in de functie van Beeldmaker (lees: combat fotograaf) Wessel, die in het veld, rondom de kazerne, maar ook in de studio het militaire leven vastlegt.

We besteden deze keer aandacht aan het Patriot-luchtverdedigingssysteem, dat bij het Nederlandse leger, maar nu ook in Oekraïne, voor een flinke dosis slagkracht en veiligheid zorgt.

Zoals altijd besteden we ruimschoots aandacht aan verschillende militaire boeken. En heel bijzondere boeken! Zoals Topi Merah van Siebe Postma, over de rode baretten van het KNIL. Of Sporen. Veteranen na hun missie van Olof van Joolen en Niels Roelen, dat vol staat met indrukwekkende getuigenissen van veteranen over de impact van missies op hun leven. En wat hebben een voetbalheld en een kampcommandant gemeen? Frank Krakes boek De verzetsman en de voetbalheld geeft er antwoord op.

En natuurlijk bieden de stukken van onze columnisten Marc Bentinck en Niels Roelen weer voldoende stof tot nadenken.

Lees de nieuwste editie van de Militaire Courant!

Reageren op de krant? Laat een bericht achter via onze sociale media InstagramTwitterFacebook en LinkedIn of stuur de redactie bericht via redactie@militairecourant.nl

De Militaire Courant is mede mogelijk gemaakt door Noventas verzekeringen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.