Nu verschenen: Militaire Courant oktober 2023  – met Korps Mariniers, Skywall dronevanger en Defensity college

In de nieuwste editie van de Militaire Courant duiken we weer in diverse onderwerpen, waarbij we zowel de actualiteit belichten als historie opdiepen. 

Heel bijzonder is dat we niet alleen, een jaar geleden, bij de opnamen van de film De Vuurlinie waren, maar dat we er nu ook bij waren toen de film in september 2023 in première ging! Natuurlijk besteden we veel aandacht aan deze bijzondere film, die eigenlijk het verhaal wil vertellen van alle veteranen.

En we zijn ook te gast geweest bij het Korps Mariniers. We spreken twee mariniers, die deel uitmaken van een eenheid die net is opgericht en volop bezig met het trainen van de ‘drills and skills’,

Maar je leest nog veel meer. We bezoeken de F-16 expositie in het Nationaal Militair Museum, waar conservator Staarman zijn ziel en zaligheid in legde. Michiel vertelt over zijn studie aan Defensity College, terwijl het Haagse Centrum voor Strategische Studies een antwoord zoekt op de vraag: Hoe moet Rusland worden afgeschrikt?

We kijken mee over de schouders van de mensen van Explosive Clearance Group, dat in opdracht van bedrijven, gemeenten en defensie grond en zeebodem vrijmaakt van explosieven. terwijl jan Dicke vertelt hoe zijn afdeling ervoor zorgt dat het Nederlandse bedrijfsleven een belangrijke rol blijft spelen in militaire productie.

We duiken in de details van de Skywall dronevanger, terwijl het Nederlands Instituut voor Militaire Historie voor ons de collectie van duikbootkapitein Anton Bussemaker ontsluit. Lees ook onze aanwezigheid op de Veteranendag, en leer de drijfveren kennen van de Mineke de Vries, schrijfster van het boek Als vrede je missie is.

We hebben ook politiek, met Wybren van Haga, die in zijn jonge jaren bij het Korps Commandotroepen diende en zich nu afvraagt hoe we de soevereiniteit van onze defensie kunnen behouden.

En natuurlijk zijn onze columnisten Marc Bentinck en Niels Roelen ook weer paraat!

Lees de nieuwste editie van de Militaire Courant!

Reageren op de krant? Laat een bericht achter via onze sociale media Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn of stuur de redactie bericht via redactie@militairecourant.nl

De Militaire Courant is mede mogelijk gemaakt door Noventas verzekeringen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.