Nu verschenen: Militaire Courant maart 2023 met generaal Martin Wijnen de Zr.Ms. Schiedam en de Klein Hollandia

Een nieuwe editie van de Militaire Courant is verschenen, waarin weer verschillende militaire onderwerpen aandacht krijgen. Ga mee aan boord van de mijnenjager Zr.Ms. Schiedam, en leer van de commandant en een van de duikers dat in hun werk het gevaar altijd op de loer ligt. Of luister naar luitenant-generaal Martin Wijnen: hij heeft als Commandant der Landstrijdkrachten de meest ingrijpende reorganisatie sinds de Tweede Wereldoorlog uit te voeren. We bezochten het nieuwe veteranencentrum in Tilburg, maar horen ook van de archeoloog die op 32 meter diepte het wrak van een Nederlands oorlogsschip onderzocht. 

We publiceren een diepgravende blik op de inzet van de Russische luchtmacht in Oekraïne, terwijl het bedrijf Bolidt vertelt waarom het werk aan scheepsbedekking een vak apart is. Jeroen Kolthof, advocaat in dienst van een gerenommeerd internationaal advocatenbureau, vertelt over zijn tijd in het leger, en waarom dat zijn verdere leven mede heeft bepaald. En we krijgen een inkijkje in de functie van een lid van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB).

Zoals altijd laten we je zien waar Nederlandse militairen actief zijn in de wereld. We besteden aandacht aan het infanterie-gevechtsvoertuig de CV90, die niet alleen infanteristen beschermd naar hun bestemming rijdt, maar zelf ook een flinke klap kan uitdelen. En onze columnisten, Marc Bentinck en Niels Roelen, laten het achterste van hun tong zien!

Uiteraard besteden we ook nu weer aandacht aan verschillende militaire boeken. Heel bijzonder is het drieluik van graphic novels van Olivier Speltens, dat ons meeneemt op avontuur met een Duitse luitenant van het Afrikakorps, terwijl Laurens van Aggelen een boek publiceerde om het belang van de Oorlogsgravenstichting te benadrukken.

Lees de nieuwste editie van de Militaire Courant!

Reageren op de krant? Laat een bericht achter via onze sociale media Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn of stuur de redactie bericht via redactie@militairecourant.nl

De Militaire Courant is mede mogelijk gemaakt door Noventas verzekeringen.

6 gedachten over “Nu verschenen: Militaire Courant maart 2023 met generaal Martin Wijnen de Zr.Ms. Schiedam en de Klein Hollandia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.