Op bezoek in het Mariniersmuseum

Kyrian de Jager ging met zijn gezin, waaronder twee kinderen van 3 en 8 jaar oud, op bezoek in het Mariniersmuseum Rotterdam en had een leuke dag! Lees hier zijn verslag en ga daarna zelf op onderzoek uit in het museum.

Ik ging met mijn vrouw en kinderen naar het Mariniersmuseum in Rotterdam. Eerst had ik op Google Maps even gekeken waar het was, en mijn eerste indruk was dat het een klein museum was. Achteraf gezien lach ik me dood. Ik kon er niet verder naast zitten. Wat een superleuk museum was dit!
De eerste indruk die we kregen was meteen al geweldig. De Land Rover 110 waar de kinderen in mochten was top. Het enthousiasme van de kinderen ging gelijk van 0 naar 10, en terwijl de boys lekker aan het spelen waren, kon ik de entree regelen en de plattegrond alvast bekijken.

We begonnen op de derde etage bij een expositie waar we leerden over hoe de mariniers ontstaan zijn en wie admiraal Michiel de Ruyter was. Het Korps Mariniers is op 10 december 1665 opgericht door Johan de Witt en Michiel de Ruyter.
Ook kwamen we de selfie spot tegen waar je jezelf mocht omkleden tot marinier, inclusief kogelwerend vest, zware bepakking, helm en wapen.
De oudste vond het vest enorm zwaar en was verbaasd over hoe sterk ze moesten zijn: “pap, onze mariniers zijn wel echt heel erg sterk zeg, ik wil later ook zo sterk worden.”
De kleinste kon het vest gebruiken als tentje. Wel vond de jongste de Militaire Politie Harley Davidson super leuk om op te zitten.
Tijdens onze route kwamen we langs een leuke schietgame waar we vanaf de boeg van een bewegend marineschip met een echte “FN MAG” mitrailleur piraten bij een schip weg moesten jagen.
Na enkele succesvolle missies gingen we verder met de route.

Ook was hier een expositie met een hindernisbaan, onze oudste werd meteen zó enthousiast, dat hij vroeg om deze kamer na te maken in zijn eigen slaapkamer. Hij vloog over de balken en zwaaide met de touwen van links naar rechts. Voor de kleinste was dit nog wat moeilijk maar toch vond ook hij deze kamer geweldig.

Verkleden!

Daarna gingen wij naar de tweede etage. Hier ging de eerste expositie over de moderne piraten. De kinderen mochten hier in een echte UN Bandvagn 206 rupsvoertuig zitten. Ondertussen bekeken wij de tijdelijke expositie over helden.
Hier maakten we kennis met Thomas die de Best Man-award kreeg omdat hij de beste van zijn lichting was. Ook zag je hier zijn uitrusting met onder andere zijn “HK416“, zijn vest en natuurlijk zijn Best Man mes.
Daarna de oudste meegenomen naar een expositie waar we een maquette vonden van het brandpunt en de Rotterdamse haven, en tijdens een filmpje met uitleg en lichteffecten op de maquette werd er verteld hoe en waar er in de Tweede Wereldoorlog is gevochten. Omdat mijn bedrijf RJArmy in het Market Gardengebied zit, was het interessant om te zien hoe er in Rotterdam is gevochten.

De Bandvagn 206

Daarna zakten we weer een verdieping af. Deze hele etage draait om de expositie Mariniers op Missie (8 tot 12 jaar). We kregen een instructiefilm te zien, daarna een briefing en we kregen ons equipment, elk lid kreeg een rang met bijbehorende taken en uitrusting. Nadat iedereen de headset op had, begon onze “operatie Atlas”. Bij elke checkpoint kregen we via de headset te horen hoe wij bij de volgende checkpoint konden komen.
We slopen door het bos over de bergen, hier kwamen we via de sneeuwvlaktes terecht bij een rivier. Door een rioolbuis konden we bij het schip terecht komen en onze missie volbrengen.

Doen alsof je een echte marinier bent

Hierna pakten we de lift naar beneden en konden de kinderen nog even in de LaRo spelen terwijl papa en mama nog even in de winkel konden snuffelen. We zijn ongeveer twee uur in het museum geweest maar konden hier nog veel langer blijven als we dat wilden. Onze conclusie is dat dit een enorm leuk museum is, waar goed is nagedacht over hoe het leuk gemaakt kan worden voor kinderen. De verhalen en exposities zijn erg interessant, je kunt hier met gemak een paar uurtjes vertoeven.
Wij komen zeker terug!

Highlight 8-jarige: Hindernisbaan
Highlight 3-jarige: Bandvagn 206
Highlight Mama: de indrukwekkende verhalen
Highlight Papa: de maquette

rjarmy.nl

2 gedachten over “Op bezoek in het Mariniersmuseum

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.