Oproep: stuur je verhaal in voor een veteranenboek!

Dit bericht is ingezonden door Secretariaat Marco Kroon. Bij reactie op dit bericht graag een e-mail sturen aan veteraan.lach.en.traan@outlook.com.

Beste veteraan,

Lig jij bij een reünie ook altijd krom van het lachen of moet je stiekem toch altijd weer een traantje wegpinken bij dat unieke verhaal over jezelf of (oud)- collega’s?
100% zeker dat andere veteranen exact hetzelfde hebben. Dus hoe mooi zou het zijn als we deze, voor elke veteraan, uiterst herkenbare verhalen en anekdotes zouden verzamelen en bundelen!
Deze verhalen zijn tijdloos en daarom niet gebonden aan een missie of eenheid.

Juist daarom willen wij deze verbindende verhalen met een lach-en-een-traan bundelen zodat ze voor elke veteraan of wie dan ook beschikbaar zijn en nooit verloren gaan.
These stories are our legacy.

Dus wil je nu eindelijk eens dat ene verhaal over jezelf, je buddy of dat ene vervelende kaderlid vastleggen voor het nageslacht, schrijf dan kort en krachtig jouw grappige, meeslepende, gênante of droevige verhaal in maximaal 1500 woorden en mail het naar
veteraan.lach.en.traan@outlook.com

En vrees niet, we verwachten absoluut geen volleerde schrijvers maar probeer wel enigszins begrijpelijk, chronologisch en met gebruik van interpunctie te schrijven alsjeblieft.

Indien we voldoende geschikte inzendingen hebben ontvangen, ligt het in de planning dat het eerste boekje rond Veteranendag 2021 gepubliceerd zal worden.
De verkoop zal dan tevens gekoppeld worden aan een nog nader te bepalen goed doel voor veteranen.
Om pijnlijke verrassingen achteraf te voorkomen, zullen alle ingezonden verhalen anoniem gepubliceerd worden.
Om de knipoog en het onderlinge “feest der herkenning” toch levendig te houden, zou het mooi zijn als de schrijver toch minimaal de missie, de eenheid en het jaartal zou willen vermelden, dit is echter niet verplicht. Zoals gezegd: compleet anoniem is geen probleem.
Dus veteraan….stap achter die toverdoos en begin te typen! Inzending is mogelijk tot 31-03-2021.

Met een bestand van zo’n kleine honderdduizend veteranen is de verwachting dat er meer inzendingen zullen zijn dan er ruimte is voorzien in het eerste boekje. Vandaar dat een vervolg of zelfs een serie tot de reële mogelijkheden behoort.
De schrijvers van de gekozen verhalen zullen als beloning een gratis exemplaar ontvangen.

Stuur deze oproep alsjeblieft zoveel mogelijk door naar je maten.
De veteraan: verhalen met een lach en een traan.

Hartelijk groet,
Secretariaat Marco Kroon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.