Oproep Veteranen vertellen verhalen: Denkend aan Afghanistan

Utrecht, 11 oktober 2021 

Beste Afghanistanveteraan, 

In september 2021 is er na 20 jaar een einde gekomen aan de militaire missie in Afghanistan. Het chaotische vertrek uit Kaboel werd een dramatisch sluitstuk, ook voor de Nederlandse krijgsmacht. Dit roept bij veel militairen herinneringen op aan hun eigen tijd in Afghanistan.  

Dat is de reden dat wij als Militaire Courant starten met het project ‘Denkend aan Afghanistan’. We bieden veteranen de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen. Geen politiek of militaire strategie, maar het persoonlijke verhaal, het eigen gevoel en emotie. Het is de intentie om de verhalen in boekvorm uit te brengen.  

Hoe willen we dat aanpakken? De Militaire Courant nodigt jou uit: de veteraan die in de afgelopen twintig jaar gediend heeft in Afghanistan, om je verhaal te vertellen. De redactie van de Militaire Courant helpt je graag met de (eind)redactie van het verhaal zodat het in het boek ‘Denkend aan Afghanistan’ geplaatst kan worden. Wij zullen deze verhalen en het boek via de Militaire Courant verspreiden onder een breed publiek. Om zo het menselijke verhaal van de veteranen te laten horen. Als blijvende herinnering en ter overdenking.  

Wil je je verhaal vertellen? Stuur dan een bericht met je intentie en/of tekst van 1.500 woorden naar productie@militairecourant.nl.  

We zijn benieuwd naar jullie verhalen! Mocht je verder nog vragen en/of opmerkingen hebben over dit project, dan horen wij natuurlijk ook graag van je. 

Met vriendelijke groet, 

Jan Louwers 
Uitgever Militaire Courant 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.