PERSBERICHT – op 6 juni 2018 verschijnt de eerste editie van de Militaire Courant

Utrecht 4 juni  2018 – Op zes juni verschijnt de eerste editie van de Militaire Courant, een krant met militair nieuws voor een breed publiek.

‘Geen vrede zonder krachtige krijgsmacht’ stelde generaal Middendorp kort voor zijn aftreden als Commandant der Strijdkrachten. Dat is ook onze visie. Met de Militaire Courant willen we een kwalitatief hoogwaardig nieuwsmedium aanbieden waarbij bewustwording van het publiek over nut en noodzaak van het leger centraal staat.

Onderzeedienst is Broederschap!

Jan Louwers, uitgever van de Militaire Courant: ‘In de eerste editie van de Militaire Courant hebben we een mooie mix van militair nieuws. Ik ben heel trots met het resultaat. Zo spreken we met de commandant van de onderzeeboot Zeeleeuw die vertelt over het leven en werk onder water. En we hebben Ank Bijleveld gesproken over haar eerste half jaar als minister van Defensie. En natuurlijk nog een hoop meer nieuws, 52 pagina’s in totaal!’

Doelstellingen

De Militaire Courant speelt in op de groeiende interesse in het thema ‘vrede en veiligheid’.  In de krant zullen we aandacht besteden aan verschillende aspecten van militair nieuws. Bijvoorbeeld actuele missies, jongeren en defensie, technische innovaties, krijgshistorie, werving van personeel, internationale verhoudingen, spionage en militaire boeken.  Bijzondere aandacht hebben we voor veteranen, van jong tot oud. Wij willen een bijdrage leveren aan het vergroten van de waardering voor deze groep.
Deze informatie zullen we op een toegankelijke manier aanbieden. Sommige informatie zal zich richten op een breed publiek, andere informatie zal zich richten op een specifieke doelgroep.

Doelgroep

Belangrijke doelgroep zijn jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, die bezig zijn met meningsvorming  rond het thema ‘vrede en veiligheid’. Tevens richt de Militaire Courant zich op alle mensen die geïnteresseerd zijn in militaire onderwerpen, ongeacht leeftijd.

Verspreiding

De Militaire Courant via verschillende kanalen die de doelgroep bereiken. Onderwijs is hierbij een belangrijk kanaal, hier zal de verspreiding gratis gedaan worden. Bij andere organisaties zullen we pakketabonnementen afsluiten. Voor particulieren is er ook een betaald abonnement voor losse exemplaren beschikbaar. € 12 voor 4 nummers.

Onafhankelijke redactie

De inhoud wordt verzorgd door een onafhankelijke redactie. De redactionele formule zorgt ervoor dat laagdrempeligheid en verdieping beiden aan bod komen. De Militaire Courant is een uitgave van Uphill Battle uitgevers.

Inhoud:
Minister Bijleveld, generaal Beulen, overzicht missies, burgers en reservisten bij Defensie, boekbesprekingen, Commandant onderzeeboot, NIMH, Wet op informatie en veiligheid, zorg aan militairen.

Naast de papieren editie is er de website militairecourant.nl, nieuwsbrief en social media (Twitter en Facebook).

Militaire Courant juni 2018 omslag

2 gedachten over “PERSBERICHT – op 6 juni 2018 verschijnt de eerste editie van de Militaire Courant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.