Sinds val Kaboel bijna 3.100 mensen uit Afghanistan naar Nederland gebracht

Op de ramp van Hercules C-130 evacuatie Afghanistan
Foto genomen op 24-8-2021 op het vliegveld van Kabul.

Sinds de Taliban Kaboel hebben ingenomen zijn bijna 3.100 mensen vanuit Afghanistan naar Nederland gebracht. Voor 1.860 personen was dat tussen 15 en 26 augustus. Nog eens meer dan 1.200 mensen volgden tussen begin september en 21 maart. Op dit moment zijn er nog zo’n 1.500 personen die naar Nederland mogen komen. Dat schrijven de ministers Hoekstra (Buitenlandse Zaken), Ollongren (Defensie) en staatssecretaris Van der Burg (Justitie en Veiligheid) in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer.

Van de 1.500 bevinden zich er minder dan 1.200 nog in Afghanistan, 330 zijn in transit in een 3e land. Het in kaart brengen van mensen die in aanmerking komen voor overbrenging naar Nederland is bijna afgerond. Het betreft personen die mogen komen op basis van de speciale voorziening. Dit was aangekondigd in de Kamerbrief van 11 oktober.
Het gaat om 625 medewerkers van NGO-projecten die Buitenlandse Zaken financierde. Verder betreft het ongeveer 500 mensen die werkten voor Defensie of EUPOL. Een deel van hen is inmiddels al in ons land.

Meer informatie lees je defensie.nl. Beeld en tekst: (c) Defensie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.