Stichting Monument Nagasaki

Stichting Monument Nagasaki is op 9 augustus 2020 opgericht om de 75e herdenking van de atoombomaanval op Nagasaki in 1945 te herdenken. Hun bijbehorende website http://Fukuoka14b.org is opgedragen aan alle krijgsgevangenen van Kamp Fukuoka 14b, welke onder erbarmelijke omstandigheden hebben geleefd en geleden. “Zodat wij hen niet zullen vergeten, én om de vriendschap tussen Nederland en Japan te versterken en voor de wereldvrede.”

Onderstaand persbericht heeft het bestuur ingezonden, over de virtuele inzegening van het monument op 4 mei 2021.

Virtuele Inzegening Monument Nagasaki op 4 mei 2021

De Stichting monument Nagasaki is bezig met het realiseren van een monument voor de slachtoffers van krijgsgevangenenkamp Fukuoka14b te Nagasaki Japan.

De Stichting heeft, in samenspraak met en op advies van de Nederlandse Ambassade in Tokyo, besloten om de officiële ceremoniële onthulling van het monument, welke gepland staat op 4 mei 2021, wederom te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum. Dit in verband met de huidige en toekomstige ontwikkelingen rondom COVID-19.

Het goede nieuws is, is dat het monument zoals gepland er op 4 mei a.s. zal staan in het park nabij het Atoombommuseum en het epicentrum, waar op 9 augustus 1945 in Nagasaki de Atoombom is gevallen.
Traditiegetrouw wordt elk monument in Japan ingezegend, zodra deze geplaatst is.

Het bestuur van de Stichting heeft, in samenspraak met het Japanse comité en het Kizuna comité in Nederland, besloten om deze inzegening virtueel te willen bijwonen, middels een livestream verbinding met Japan. Alle slachtoffers, nabestaanden en belanghebbenden zijn middels een nieuwsbrief hiervan in kennis gesteld, zodat ook zij hiervan getuige kunnen zijn. Zodra wij weten via welk mediakanaal dit uitgezonden zal worden, zullen wij u hiervan uiteraard ook op de hoogte brengen. Wij zouden het zeer op prijs stellen, dat ook u hiervan getuige zou willen zijn.

Namens het bestuur van Stichting Monument Nagasaki,

Rob Schouten, Voorzitter
Ruud van Kraaij, Penningmeester en secretaris

Artist impression

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.