Tweede editie Militaire Courant is verschenen!

Vanaf 29 oktober wordt de tweede editie van de Militaire Courant bezorgd bij scholen, militaire musea en andere organisaties die betrokken zijn bij Defensie. Deze krant besteedt aandacht aan militair nieuws voor een breed publiek. 

‘Geen vrede zonder krachtige krijgsmacht’ stelde generaal Middendorp kort voor zijnMC NOV18_p1 met barcode-page-001 aftreden als Commandant der Strijdkrachten. Dat is ook onze visie. Met de Militaire Courant willen we een kwalitatief hoogwaardig nieuwsmedium aanbieden waarbij bewustwording van het publiek over nut en noodzaak van het leger centraal staat.

Ook in de tweede editie van de Militaire Courant is weer een mooie mix van militair nieuws opgenomen.  Op het omslag staat een kanonnier van het Vuursteuncommando.  Samen met zijn collegae doet hij het zware werk met massieve houwitsers die tientallen kilometers ver kunnen schieten.  Ook besteden wij aandacht aan het 225-jarig bestaan van de rijdende artillerie en de Militaire Willems-Orde. Daarnaast spreken we politica Hanke Bruins Slot en bezoeken we de Koninklijke Militaire Academie.

                                                                            Militaire Boekenrubriek

Claire Felicie Graag fotograaf vermelden Saskia Berdenis van Berlekom

Voor de nieuwe Militaire Courant verzorgt www.militaireboeken.com de boekenrubriek met artikelen, recensies en interviews over de volle breedte van het militaire boekenlandschap, van krijgsgeschiedenis tot kinderboeken.We hebben gesproken met Claire Felicie over haar nieuwe tentoonstelling, we besteden aandacht aan de Tachtigjarige Oorlog, die inmiddels 450 jaar geleden begon, en de Eerste Wereldoorlog, die 100 jaar geleden eindigde, maar bespreken ook het nieuwe boek van Rudi Vranckx, Mijn Kleine Oorlog, over zijn belevenissen als oorlogsverslaggever in de afgelopen dertig jaar.

MC NOV18_p1 met barcode-page-001
Omslag Militaire Courant editie oktober 2018

De eerste editie van de Militaire Courant is verschenen in juni 2018. Lees hier voor meer informatie.

 

 

 

12 gedachten over “Tweede editie Militaire Courant is verschenen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.