Veteranendag: auteurs in beeld

Het verhaal achter een boek is vaak net zo interessant als het boek zelf, zeker als het om militaire boeken gaat. Kijk en luister hier wat deze auteurs te vertellen hebben.

Tijdens de afgelopen Veteranendag op 29 juni organiseerde de Militaire Courant het programma ‘Veteraan & Boek’ in het Plazatheater op het Malieveld, Den Haag. Daar werden een aantal van de aanwezige auteurs in informele setting geïnterviewd over hun werk. Deze interviews zijn nu terug te zien op ons YouTube-kanaal, of bekijk ze hieronder.

Luitenant-kolonel en auteur Esmeralda Kleinreesink vertelt over het schrijven van haar boek ‘Officier in Afghanistan’ en over haar optredens als stand-up comedian. Martien van der Heijden gaat in op zijn werk als huisarts bij Defensie en het boek dat hij daarover schreef, ‘Huisarts in Uruzgan’. Claire Felicie was niet alleen als auteur aanwezig op de Veteranendag, maar ook als fotografe. Zij vertelt hoe het is om militairen en oorlogsveteranen te fotograferen. Tot slot vertelt tekenaar Jules Calis over zijn werk als grafisch journalist in conflictgebieden en als illustrator voor Defensie.

Kijk voor meer informatie over de Veteranendag op www.veteranendag.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.