Veteranenscheurkalender 2022

Voor en van de veteraan’ 

‘Veteraan ben je voor het leven. Elke dag is dat weer iets om trots op te zijn. Trots waaraan altijd herinnerd mag worden,’ vindt Edwin de Wolf, één van de ambassadeurs van de Veteranenscheurkalender. 

Edwin de Wolf verloor tijdens zijn uitzending in Bosnië zijn linkerbeen. Met de motivatie van een militair vocht hij zich een weg terug in het leven. Hij is er trots op een veteraan te zijn – en een ambassadeur van de Veteranenscheurkalender. Net zoals de veteranen Maaike Hoogewoning, Eus Sandel en Soraya van Weereld. 

Markante collega’s 
Aan de Veteranenscheurkalender 2022 is niet een heel jaar, maar wel een flink aantal maanden gewerkt. Nu ligt er weer een kalender vol herinneringen, uitspraken, gebeurtenissen en verrassende weetjes. Ter nagedachtenis van markante collega’s en ter ere van de levende. Ook de Militaire Courant is in de kalender terug te vinden.

Kazerneverhalen 
‘Met de Veteranenscheurkalender willen we elke dag iets tonen uit de wereld van de veteraan. Iets dat verbindt, trots maakt, ontroert… De Afghanistan-missie bijvoorbeeld: hoe houden we de herinneringen bewaard? De kazerneverhalen, de kameraadschap, de offers die zijn gebracht: er is zó ongelooflijk veel om te laten zien en te vertellen. Maandelijks is er een prijsvraag met een boek naar keuze als cadeau. En dan hebben we het nog niet eens over de praktische kant, over wat we in de kalender “veteranenzaken” noemen. Al die organisaties en stichtingen die zich inzetten voor de veteraan: die moeten toch écht genoemd worden. Ze zijn met een QR-code nu handig te bereiken.’ 

Trots 
De eerste uitgave van de Veteranenscheurkalender 2021 was een succes en kreeg veel positieve reacties van lezers. Een van hen gaf zelfs aan de afgescheurde blaadjes in een speciale map te bewaren! Net als vorig jaar is financiële dienstverlener Noventas sponsor van de Veteranenscheurkalender. Nederlandse musea hebben voor lezers van de kalender vrijkaartjes beschikbaar gesteld en bieden hem aan in hun shop. Ook vanuit gemeenten is de steun voor de Veteranenscheurkalender weer groot. Maar het belangrijkste blijven de inhoud en de missie: ‘de ervaringen uit je militaire loopbaan vormen je en blijven je bij. Ze maken je wie je bent en daar mag je trots op zijn. Die trots dragen we samen uit!’ 

Bestellen 
De Veteranenscheurkalender 2022 verschijnt in oktober en is nu al te bestellen. Dat kan onder meer via de website veteranenkalender.nl. Of via uitgeverijkompas.nl. Hier vindt u ook het boek van Edwin de Wolf: Kampioen op één been. U krijgt de scheurkalender direct na verschijnen thuis bezorgd! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.