Week 11 nieuwsoverzicht – Militairen gewond bij oefening

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 11 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
maandag 9 maart

Teamwerk leidde tot veilige V1-ontmanteling Deventer
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft zondagavond een Duitse V1-raket uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld. Het projectiel lag naast de A1 ter hoogte van Wilp bij Deventer.  De hele operatie had heel wat voeten in aarde.
Lees verder >>

dinsdag 10 maart

Woningbouw op kazerneterrein in Doorn, is dat wel zo’n goed idee?
Omwonenden van de marinierskazerne in Doorn maken zich grote zorgen om de toekomst van het defensieterrein. Nu er duidelijkheid is over de verhuizing van de kazerne, lijkt de weg voor woningbouw vrij. Een belangengroep van bewoners vindt echter dat eerst onderzocht moet worden wat de gevolgen van grootschalige woningbouw zijn. Zij vrezen onder andere grote verkeersoverlast als er honderden nieuwe woningen bijkomen.
Lees verder >>

Defensie lanceert nieuwe campagne om burgerpersoneel te werven
Defensie heeft maandag een nieuwe wervingscampagne specifiek gericht op burgers gelanceerd met als slogan: “Maak je specialisme specialer.” De focus ligt vooral op de knelpuntcategorieën ict, cyber en techniek.
Lees verder >>

woensdag 11 maart

Extra Nederlandse hulp voor migratieaanpak Griekenland
Extra marechaussees controleren vanaf vandaag grenzen tussen Griekenland en Turkije. Daarmee biedt Nederland de Grieken, op verzoek van Frontex, verdere ondersteuning bij de migratieaanpak. Dat is nodig, omdat de buitengrenzen van de Europese Unie onder druk staan en het Griekse asielsysteem is vastgelopen. Dat meldde staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Asiel en Migratie vandaag aan de Tweede Kamer.
Lees verder >>

Militairen gewond bij oefening
2 militairen zijn dinsdagmiddag gewond geraakt tijdens een oefening op het Militair Oefenterrein Engelense Gat bij Den Bosch. Zwaar materieel is op de militairen terechtgekomen. Er werden een traumahelikopter en meerdere ambulances opgeroepen.
Lees verder >>

donderdag 12 maart

Oefening Frisian Flag afgelast
Defensie heeft besloten dat de oefening Frisian Flag vanaf Vliegbasis Leeuwarden niet doorgaat. Deze oefening stond gepland van 23 maart tot 3 april.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.