Week 12 nieuwsoverzicht – Bijleveld: Defensie bereidt zich voor op hulpverlening in strijd tegen corona

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 12 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

maandag 16 maart

COVID-19-adviezen voor missiegebieden
Het Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid (CEAG) maakt een operationele vertaling van de COVID-19-adviezen van het RIVM. Ze zijn bedoeld voor Nederlandse militairen die in het buitenland zijn ingezet. Defensie neemt zo passende gezondheidsmaatregelen. Dat hebben de ministers Ank Bijleveld-Schouten en haar collega Stef Blok van Buitenlandse Zaken de Kamer per brief laten weten.
Lees verder >>

dinsdag 17 maart

Defensie blijft in Amsterdam
Een deel van het eiland Kattenburg blijft in militaire handen. Op deze manier is blijvende aanwezigheid van Defensie in de hoofdstad te verenigen met de huidige plannen. Dat heeft minister Ank Bijleveld-Schouten de Kamer per brief gemeld.
Lees verder >>

Bijleveld: Defensie bereidt zich voor op hulpverlening in strijd tegen corona
Defensie bereidt zich voor om de Nederlandse bevolking te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Volgens minister Ank Bijleveld-Schouten houdt de krijgsmacht rekening met allerlei scenario’s. “Gelukkig is de militaire inzet nog niet nodig geweest, maar als het moet ondersteunen we waar dat mogelijk is”, laat ze weten.
Lees verder >>

woensdag 18 maart

Oorlogsheld Eddy Jonker overleden
Engelandvaarder Eddy Jonker is gisteren op 99-jarige leeftijd overleden. Voor zijn inzet voor bezet Nederland was hij onderscheiden met het Bronzen Kruis.
Lees verder >>

donderdag 19 maart

Marechaussee maakt zich op voor weren reizigers
De marechaussee maakt zich op om toe te zien op het verbod voor mensen van buiten de Europese Unie om naar Nederland te reizen. Ook voor het korps is het naar eigen zeggen nog gissen hoeveel werk dat verbod, dat donderdag om 18.00 uur ingaat, gaat opleveren.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.