Week 14 nieuwsoverzicht – Militaire muzikanten steken Nederland hart onder de riem

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 12 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
maandag 30 maart

Militair artsen en verpleegkundigen aan de slag in het land
Zo’n 90 militair verpleegkundigen en 20 militair artsen gaan deze week aan de slag in verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen in het land. Ze ondersteunen daar het zorgpersoneel dat onder druk staat vanwege het grote aantal coronapatiënten.
Lees verder >>

Zr.Ms. Dolfijn breekt reis af vanwege corona
Onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn breekt haar reis nabij Schotland af omdat een aantal van de 58 bemanningsleden het COVID-19-virus heeft of had. Gisteren zijn 15 militairen met milde griepverschijnselen getest om vast te stellen of zij als gevolg van het virus antistoffen hebben aangemaakt. Dat bleek bij 8 van hen het geval.
Lees verder >>

woensdag 1 april

Defensie: stoppen GrIT kan zonder extra kosten
Defensie kan de omstreden aanbesteding voor een nieuwe it-infrastructuur (Grit) in elke fase stopzetten zonder een vergoeding verschuldigd te zijn. Dat schrijft staatssecretaris Barbara Visser in antwoord op Tweede Kamervragen over het programma. Zij meldt verder dat pas in het derde kwartaal van dit jaar.
Lees verder >>

Coronavirus verspreidt zich razendsnel op vliegdekschepen: Amerikaanse defensie in Stille Oceaan is bedreigd, commandant luidt noodklok
Ook op zee woedt het coronavirus in alle hevigheid. De Amerikaanse marine wordt niet gespaard. Zo heeft de commandant van het nucleaire vliegdekschip USS Theodore Roosevelt de noodklok geluid. Minstens 100 bemanningsleden zouden al besmet zijn en het virus verspreidt zich razendsnel. De commandant vraagt onmiddellijke hulp om zijn bemanning in quarantaine te plaatsen. Ook de USS Ronald Reagan zou zijn getroffen. De Amerikaanse marinebasis Yokosuka in Japan is gedeeltelijk in lockdown. Het coronavirus vormt alzo een bedreiging voor de Amerikaanse defensie in de Stille Oceaan.
Lees verder >>

donderdag 2 april

Marechaussee haalt onderkoelde Albanezen van schip Terneuzen
De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag vier onderkoelde Albanese verstekelingen van boord van een vrachtschip gehaald in de haven van Terneuzen. De kapitein trof de mannen, tussen de 25 en 30 jaar oud, woensdag aan in het ruim van het schip. Vermoedelijk zijn ze voor vertrek aan boord geklommen en hebben ze zich zes dagen verstopt in het ruim.
Lees verder >>

Militaire muzikanten steken Nederland hart onder de riem
Militaire muziek staat symbool voor kracht en samenwerking. Precies wat nodig is tijdens de coronacrisis. 130 militaire muzikanten kwamen daarom in actie. Ze namen ieder voor zich hun deel van een militaire mars op. Digitale techniek bracht de muzikanten vervolgens samen in een muziekclip. Om zo hulpdiensten en zorgverleners een hart onder de riem te steken.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.