Week 15 nieuwsoverzicht – Nederlandse bevolking vindt sterke krijgsmacht belangrijker dan ooit

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 15 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
maandag 6 april

Nieuwe resultaten RIVM-onderzoek chroom-6 en CARC
Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft vandaag verschillende (deel)resultaten bekend gemaakt van het onderzoek naar chroom-6 en CARC bij Defensie. Zoals die naar CARC (chemical agent resistant coating) op zogenoemde POMS-locaties, voormalige Amerikaanse opslagplaatsen. De resultaten zijn aangeboden aan de Paritaire Commissie, die het onderzoek aanstuurt. Defensie neemt de conclusies en aanbevelingen volledig over.
Lees verder >>

Defensie breidt steun uit
Er gaat nog meer militair geneeskundig personeel meedraaien in de verschillende ziekenhuizen. Het aantal verpleegkundigen wordt uitgebreid van 90 naar 130. Defensie zet ook nog eens 15 artsen in, waarmee de teller op 35 staat.
Lees verder >>

dinsdag 7 april

Defensie helpt bevoorrading voedselbanken weer op gang
Medewerkers van Defensie ondersteunen sinds vandaag 10 distributiecentra van de Nederlandse voedselbanken. Het gaat om militaire steunverlening in het openbaar belang. De militaire organisatie biedt de hulp tot uiterlijk 1 juli. Naar verwachting rooien de voedselbanken het dan weer op eigen kracht.
Lees verder >>

woensdag 8 april

Paasviering vanwege coronacrisis digitaal
De jaarlijkse Defensie Paasviering is voor het eerst digitaal. De viering zou woensdag met publiek zijn. Dat gaat niet door vanwege de maatregelen om verdere verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan. Voor hoofdkrijgsmachtpredikant Klaas Henk Ubels geen reden om van het feest af te zien. ‘’Juist in deze crisistijd is het goed om woorden van zorg en bemoediging te ontvangen.’’
Lees verder >>

donderdag 9 april

Nederlandse bevolking vindt sterke krijgsmacht belangrijker dan ooit
Onderzoek heeft uitgewezen dat 67% van de Nederlandse bevolking trots is de Nederlandse militairen. Ook 67% vindt dat de dreiging in de wereld is toegenomen en daarom een sterke krijgsmacht nu belangrijker is dan ooit. 48% is van mening dat er te weinig geld naar Defensie gaat. Cijfers die nagenoeg gelijk zijn aan de resultaten van de vorige meting.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.