Week 16 nieuwsoverzicht – Zr.Ms. Karel Doorman vertrekt naar het Caribisch gebied

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 16 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET. door toedoen van de internationale gezondheidscrisis en pasen is deze echter korter dan u gewend bent.
maandag 13 april

Paasviering vanwege coronacrisis digitaal
De jaarlijkse Defensie Paasviering is voor het eerst digitaal. De viering zou woensdag jl. met publiek zijn. Voor hoofdkrijgsmachtpredikant Klaas Henk Ubels geen reden om van het feest af te zien. “Juist in deze crisistijd is het goed om woorden van zorg en bemoediging te ontvangen.”
Lees verder en bekijk de video >>

Zr.Ms. Karel Doorman naar Caribisch gebied voor hulp coronacrisis
Zr.Ms. Karel Doorman vertrekt maandag, Tweede Paasdag, naar het Caribisch gebied. Defensie stuurt het marineschip om de civiele autoriteiten bij de bestrijding van de coronacrisis te ondersteunen als de situatie daar om vraagt. Het ondersteunings- en bevoorradingsschip wordt initieel ingezet voor 3 maanden.
Lees verder >>

Op de website Marineschepen.nl staat een interview met KTZ Henk Suurveld, de commandant van de Karel Doorman.
Lees verder >>

woensdag 15 april

NAVO gaat COVID-19 eensgezind te lijf
De NAVO-bondgenoten slaan de handen ineen in de strijd tegen het coronavirus. Maar ook het gewone werk moet doorgaan. De Defensieministers van de NAVO bespreken vandaag de crisis tijdens een beveiligde videoconferentie.
Lees verder >>

Overig nieuws:

“Held van Nijmegen”, Luitenant-kolonel b.d. James (‘Maggie’) Megellas overleden
In Amerika is op 2 april 2020 luitenant-kolonel b.d. James Megellas op 103-jarige leeftijd overleden. James Megellas was een van onze bevrijders. Hij werd met de 82nd Airborne Division ingezet tijdens de Operatie Market Garden in september 1944, waarbij hij als parachutist ten zuiden van Nijmegen werd gedropt.
Lees verder >>

Britse vetereaan (99) haalt ruim 14 miljoen euro op met wandelen in de achtertuin
De 99-jarige Tom Moore komt uit Keighley, Yorkshire en diende als kapitein tijdens de Tweede Wereldoorlog. De hoogbejaarde Brit wordt op 30 april honderd jaar oud en om dat te vieren, en om zijn steentje bij te dragen aan het bestrijden van het coronavirus, heeft hij een actie opgezetĀ om geld op te halen voor NHS Charities Together.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.