Week 17 nieuwsoverzicht – Mobiel lab Defensie voor coronatesten

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 17 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
maandag 20 april

Rekenkamer: cyberveiligheid grenstoezicht Schiphol onder de maat
De cyberveiligheid van het grenstoezicht door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol is onvoldoende en niet toekomstbestendig. Dat blijkt uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer. Beveiligingstesten op de IT-systemen vinden niet of nauwelijks plaats.
Lees verder >>

Chinook ingezet bij blussen natuurbrand Deurne
Een Chinook van het Defensie Helikopter Commando ondersteunt de civiele brandweer en de gemeente Deurne bij het blussen van de brand in natuurgebied de Deurnsche Peel. Maandagmiddag woedde daar een zeer grote brand.
Lees verder >>

dinsdag 21 april

Fregatten krijgen nieuw 127mm-kanon
De 4 luchtverdedigings- en commandofregatten (LCF’s) krijgen een nieuw 127mm-kanon. De Defensie Materieel Organisatie maakte de aankoop bij de Italiaanse fabrikant Leonardo vandaag bekend. Thales Nederland is door Leonardo gecontracteerd als toeleverancier.
Lees verder >>

Mobiel lab Defensie voor coronatesten
Defensie heeft zijn mobiele laboratorium beschikbaar gesteld aan het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) regio West. Het ROAZ gebruikt het mobiele lab sinds vandaag voor de Mobiele COVID-19 Post (MCP) bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Dit is een teststraat waar mensen getest kunnen worden op het coronavirus.
Lees verder >>

woensdag 22 april

Afgelast: onder meer 4Daagse en Landmachtdagen
De Nijmeegse 4Daagse gaat dit jaar niet door om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan. Het festijn gaat doorgaans gepaard met veel inzet vanuit Defensie. Het betreft niet alleen wandelende militairen, maar bijvoorbeeld ook de bouwers van kamp Heumensoord en de pontonbrug in Cuijk. De 4Daagse is niet het enige evenement met veel militaire betrokkenheid dat ten prooi valt aan het coronavirus.
Lees verder >>

donderdag 23 april

Krijgsmachten werken samen in strijd tegen coronavirus Caribisch gebied
De Britse, Franse en Nederlandse strijdkrachten bundelen hun krachten in de strijd tegen het coronavirus in het Caribisch gebied. Zodoende gaan de landen hun afzonderlijke inspanningen op elkaar afstemmen vanuit een gezamenlijke, militaire coördinatiecel. Dit gebeurt vanaf het Franse eiland Martinique.
Lees verder >>

Kijktip – Stemmen uit de oorlog
Nederlandse oorlogsveteranen André Hissink, Piet Borsboom, Rudi Hemmes, Leo Hendrikx, Berend van Bon, Theo Roeffen en Hans Hellendoorn vertellen nog éénmaal het verhaal over hun inzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mannen die streden voor de vrijheid en vaak door het oog van de naald zijn gegaan, maar ze wisten te overleven. Wat hen is overkomen, is ze de rest van hun leven bijgebleven: een wereldoorlog met alle extremen. Nu te zien op streamingdienst Videoland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.