Week 18 nieuwsoverzicht – Jaarverslag MIVD: weerbaarheid blijven versterken

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 18 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
maandag 27 april

Tv-serie over Defensie tijdens coronacrisis
In een 4-delige televisieserie volgt Discovery Defensiepersoneel dat betrokken is bij de strijd tegen het coronavirus. De eerste aflevering was zondagavond om 20.30 uur te zien. ‘Nederland strijdt tegen corona’ is tot en met zondag 11 mei te zien op Discovery.
Lees verder >>

dinsdag 28 april

Defensie volop aan de bak in Caribisch gebied
Een KDC-10 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht heeft gisteren 21 marechaussees en 6 mensen van de Nationale Politie afgezet op Sint Maarten. Naar verwachting blijven ze 3 maanden. Dit om lokale autoriteiten tijdens de COVID-19-crisis desgewenst te ondersteunen bij het handhaven van de openbare orde. Dat gebeurt op verzoek van het gezag op Sint Maarten.
Lees verder >>

Woensdag 29 april

Militair Revalidatiecentrum neemt eerste patiënt op met post intensive care syndroom
Het Militair Revalidatiecentrum (MRC) in Doorn behandelt voor het eerst een patiënt met het post intensive care syndroom door het COVID-19-virus. Deze persoon is vandaag naar Doorn vervoerd.
Lees verder >>

donderdag 30 april

Jaarverslag MIVD: weerbaarheid blijven versterken
Nederland moet zijn weerbaarheid blijven versterken tegen de voortdurend toenemende dreiging. Dat concludeert directeur Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) generaal-majoor Jan Swillens in het jaarverslag over 2019. Dit is vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.