Week 20 nieuwsoverzicht – Meer avondoefeningen en topoverleg Defensieministers

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 20 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
maandag 11 mei

Helikopterbemanningen vliegen meer avonden boven Nederland vanwege COVID-19-crisis
Helikopterbemanningen van het Defensie Helikopter Commando in Gilze-Rijen starten vandaag met extra trainen bij duisternis boven Nederland. De vluchten waren gepland in het buitenland. Door de COVID-19-crisis zijn ze daar nu niet mogelijk. Inzetbaar zijn voor wereldwijde missies, maar ook voor nationale taken zoals brandbestrijding vanuit de lucht, vergen echter training. Omdat militairen ook ’s nachts opereren, is trainen in het donker noodzakelijk.
Lees meer >>

dinsdag 12 mei

Europese Defensieministers bespreken gevolgen COVID-19
Alleen als de EU-lidstaten gezamenlijk optreden, kunnen de gevolgen van crises zoals COVID-19 het hoofd worden geboden. Daarbij is een geïntegreerde benadering van groot belang. Een optimaal gebruik van de middelen moet hand in hand gaan met civiele en militaire inzet. Dat benadrukte minister Ank Bijleveld-Schouten vandaag tijdens een videoconferentie van de informele Raad Buitenlandse Zaken met de ministers van Defensie.
Lees meer >>

woensdag 13 mei

Coronacrisis zorgt voor langste scheepsbegeleiding mariniers ooit
Juist nu is het essentieel dat het internationale scheepvaartverkeer ongehinderd doorgaat. Dus coronacrisis of niet; Vessel Protection Detachments (VPD’s) van het Korps Mariniers bleven onafgebroken Nederlandse zeetransporten beschermen tegen piraten. De coronamaatregelen zorgen zelfs voor de langste begeleiding ooit.
Lees meer >>

Defensieduikers zoeken 5e slachtoffer Scheveningen
Een 7-koppig duikteam van de Koninklijke Marine heeft vandaag gezocht naar het lichaam van het 5e slachtoffer van het drama bij Scheveningen. Daar kwamen maandagavond 2 surfers en 3 zwemmers om het leven, vermoedelijk door een verraderlijke combinatie van stroming, wind en een verstikkende schuimlaag.
Lees meer >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.