Week 21 nieuwsoverzicht – De Marine bereidt zich weer voor op operaties

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 20 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
maandag 18 mei

Marine bereidt zich weer volop voor op operaties
Zijner Majesteits schepen Evertsen, Johan de Witt, Rotterdam en Van Speijk trainen samen met het Belgische fregat BNS Leopold I op de Noordzee en bij Denemarken. De komende 3 weken bereiden beide marines zich voor op operaties in het hoogste deel van het geweldsspectrum. Denk aan onderzeebootbestrijding. De schepen zijn vandaag uitgevaren voor oefening Baltic Breeze.
Lees verder >>

dinsdag 19 mei

Negatief ambtsbericht majoor Kroon
Op 9 december 2019 is majoor Kroon veroordeeld tot een taakstraf, vanwege een geweldsincident dat zich vorig jaar heeft voorgedaan tijdens carnaval. De landmacht rekent majoor Kroon het getoonde gedrag zwaar aan omdat dit haaks staat op de normen en waarden waar de krijgsmacht voor staat. Hij wordt overgeplaatst naar een functie waarin hij zich zal bezighouden met veteranenzaken.
Lees verder >>

Begrotingsfonds voor Defensiematerieel nu feit
Het gewenste Defensiematerieelfonds komt er definitief. De Eerste Kamer gaf er vandaag groen licht voor. Het fonds is niet alleen bedoeld om materieelprojecten te bekostigen, maar ook voor bijbehorende investeringen en daaraan gerelateerde instandhoudingsuitgaven. Denk aan ICT en infrastructuur.
Lees verder >>

woensdag 20 mei

Verantwoordingsdag: 2019 stond in het teken van balanceren
2019: balanceren tussen investeren, moderniseren en herstellen. Verantwoordingsdag waarop het kabinet rekenschap aflegt over het beleid van afgelopen jaar en ministeries hun jaarverslagen aanbieden aan de Tweede Kamer. Belangrijk, want het gaat om publiek geld. Dit jaar is Verantwoordingsdag anders dan andere jaren. 2019 ligt nog maar enkele maanden achter ons, maar lijkt door de coronacrisis al heel ver weg. Toch is het goed om nog even terug te kijken. Want Defensie heeft in 2019 veel bereikt.
Lees verder >>

Luchtmacht tankt Amerikaanse bommenwerper in de lucht bij
Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht heeft vandaag een AB-1B Lancer strategische bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht boven de Noordzee bijgetankt. Het was voor het eerst dat dit gebeurde.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.