Week 22 Nieuwsoverzicht – Video van Margratenherdenking

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 22 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
vrijdag 22 mei

Zr.Ms. Willemstad na explosievenjacht weer thuis
Bijna 30 explosieven, waaronder Russische en Britse zeemijnen. Zr.Ms. Willemstad vond ze afgelopen 4 maanden, voornamelijk in de Noordzee. De mijnenjager maakte er deel uit van de zogenoemde Standing NATO Mine Countermeasures Group 1 (SNMCMG1).  Het marineschip keerde vandaag terug in Den Helder.
Lees verder >>

Defensie opent coronaloket voor defensie- en veiligheidsindustrie
Defensie en de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) hebben een zogenoemd coronaloket geopend. Nederlandse bedrijven uit de defensie- en veiligheidsindustrie kunnen hier terecht als ze door de coronacrisis bij Defensieprojecten tegen uitdagingen aanlopen.
Lees verder >>

zondag 24 mei

Video: samenvatting herdenking Margraten
“Deze Amerikaanse mannen en vrouwen vergeten wij nooit. De stilte die zij achterlieten, spreekt luid. Zij betaalden de hoogste prijs, voor hun land én onze vrijheid.” Dat zei minister Ank Bijleveld-Schouten vandaag op de Amerikaanse begraafplaats Margraten in Zuid-Limburg. Daar worden jaarlijks de Amerikaanse militairen herdacht die in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden bij de bevrijding van Europa. In de video is een samenvatting van de herdenking te zien. Let vooral op de laatste 30 seconden, wanneer er beelden vanuit de F-16’s te zien zijn.
Kijk en lees >>

Defensie staat stil bij ingetogen Ramadan
Een groot deel van de Defensiemedewerkers met Islamitische geloofsovertuiging viert vandaag het einde van de Ramadan met het bekende Suikerfeest. Volgens Islamitisch geestelijk verzorger kolonel Ali Eddaoudi gaat het om “een bijzondere periode met sober karakter.”
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.