Week 23 Nieuwsoverzicht – Vlog van Blok en Chinook beschadigd

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 23 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
29 mei

Vlog van minister Blok: politici en diplomaten aan zet voor veiligheid VN-vredesmissies
VN-peacekeepers moeten hun werk nog beter kunnen uitvoeren. Daarvoor zijn politici en diplomaten aan zet. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok vandaag op VN International Peacekeepers Day in een vlog.
Lees verder >>

2 juni

Defensie heft laagvliegroute op
De laagvliegroute voor jachtvliegtuigen Linkroute-10A wordt definitief opgeheven. De route loopt in zuidelijke richting achtereenvolgens door de provincies Friesland, Drenthe, Overijsel en Gelderland. Hoewel Linkroute 10A sinds 2002 niet meer werd gebruikt, zorgde de aanwezigheid ervan toch voor planologische beperkingen.
Lees meer >>

Mgr. Everard de Jong is de nieuwe krijgsmachtbisschop
Hulpbisschop Everard de Jong van het bisdom Roermond volgt mgr. Jos Punt op als krijgsmachtbisschop. Voor deze parttime functie is De Jong gisteren benoemd door paus Franciscus.
Lees meer >>

3 juni

Land- en luchtmacht trainen uitschakelen van doelen
Jachtvliegtuigen van de luchtmacht trainen deze week het uitschakelen van gronddoelen. Deze close-air support-missies voeren de vliegers uit met zogenoemde Joint Terminal Attack Controllers (JTAC-ers).
Lees meer >>

Karel Doorman bijna klaar met coronahulp Caribisch gebied
Zr.Ms. Karel Doorman komt op 15 juni terug uit het Caribisch gebied. Het joint support ship is sinds 24 april in het gebied voor ‘Carib Support’. Deze operatie is bedoeld om de lokale autoriteiten te helpen bij het bestrijden van de coronacrisis. Bij aankomst van het ruim 200 meter lange schip werd er rekening gehouden met een grootschalige uitbraak op de eilanden.
Lees meer >>

4 juni

Storm beschadigt Chinook-transporthelikopter in Amerika
Een Chinook-transporthelikopter is gisteren in de Verenigde Staten beschadigd door een storm. 2 Chinooks waren onderweg naar de fabriek voor het project Vervanging en Modernisering Chinook.
Lees meer >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.