Week 24 Nieuwsoverzicht: Grote drugsvangst in het Caribisch gebied

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 24 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET. Er gebeurde weer veel.
5 juni

Zr.Ms. Zeeland vangt 350 kilo drugs
Patrouilleschip Zr.Ms. Zeeland heeft in de nacht van 1 juni een drugstransport onderschept in het Caribisch gebied. Het ging om 350 kilo cocaïne in een klein bootje. Beide bemanningsleden van de zogenoemde go-fast zijn aangehouden.
Lees meer >>

‘Luchtmobiel’ ziet toe op veiligheid bezoekers Airborne Museum
Bezoekers mogen weer naar het Airborne Museum in Oosterbeek. Eigenlijk zou staatssecretaris van Defensie Barbara Visser het na de grondige renovatie in maart al officieel openen. Het COVID-19-virus maakte dat heugelijke moment echter onmogelijk. Vandaag nam Visser er alsnog een kijkje.
Lees meer >>

8 juni

Eindhoven dicht na klapband kustwachtvliegtuig
Een vliegtuig van de Kustwacht heeft vanmiddag tijdens een landing op Vliegbasis Eindhoven een klapband gekregen. Het toestel raakte daardoor van de baan. De 2 bemanningsleden bleven ongedeerd. Het vliegtuig liep wel schade op.
Lees meer >>

Mariniers thuis na langste bescherming tegen zeeroverij ooit
Na 81 dagen en daarmee de langstdurende beveiliging ooit, is het hierbij betrokken Vessel Protection Detachment (VPD) terug op Hollandse bodem. Vanwege het COVID-19 virus zaten de zwaarbewapende mariniers vast op het cargoschip BigRoll Bering, dat ze beschermden tegen piraterij. Vanavond zijn de militairen geland op Rotterdam The Hague Airport.
Lees meer >>

Defensie helpt bij tests corona-app
Het Nationaal Trainings Centrum (NTC) in Vught leek vandaag eventjes het middelpunt van een heuse ‘epidemie’. In verschillende scenario’s testten onderzoekers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een toekomstige corona notificatie-app. Militairen ondersteunden daarbij.
Lees meer >>

10 juni

F-16 landt op Schiphol na vogelaanvaring
Een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht is vanmorgen uit voorzorg op Schiphol geland. Dat gebeurde nadat het toestel een vogel had geraakt. Het jachtvliegtuig maakte op dat moment een trainingsvlucht.
Lees meer>>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.