Week 25 Nieuwsoverzicht: Defensie doneert voedsel aan Leger des Heils

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 25 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
11 juni

Bijleveld staat op Schiermonnikoog stil bij belang van vrijheid
Schiermonnikoog is het laatste deel van Nederland dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd bevrijd. Vandaag is dat 75 jaar geleden. Via een tv-uitzending besteedde Omrop Fryslân hier vanaf het eiland aandacht aan. Er waren verschillende sprekers, onder wie minister Ank Bijleveld-Schouten. Ze noemde het wrang dat Nederland wordt geconfronteerd met de vrijheids-inperkende COVID-19-crisis. Dit terwijl het land de vrijheid zou moeten vieren.
Lees verder>>

15 juni

Nieuw online: Luchthavenbesluit militaire vliegbases
Op defensie.nl is nu het onderwerp Luchthavenbesluit (LHB) voor militaire vliegbases te raadplegen. Informatie is daarmee toegankelijk, overzichtelijk en makkelijk vindbaar. Met de nieuwe pagina komt Defensie tegemoet aan een behoefte van belanghebbenden en omwonenden van vliegbases waar LHB-procedures lopen. Via de pagina zijn ook vragen te stellen. 
Lees verder>>

16 juni

Korps Commandotroepen krijgt 1e exemplaar nieuwe boten landmacht
Het Korps Commandotroepen (KCT) nam vandaag namens de landmacht het 1e exemplaar in ontvangst van in totaal 244 nieuwe boten. Dit gebeurde bij de Defensie Uitleen Organisatie in Stroe. De rubberboten van fabrikant DSB stromen in tussen nu en eind dit jaar. Naast het KCT gaan de boten vooral naar genie- en verkenningseenheden.
Lees verder >>

Defensieministers willen meer operationeel vermogen EU
Maanden stond de bestrijding van de coronacrisis centraal. Het was dan ook opvallend dat er weer eens ‘gewone’ zaken bovenaan de agenda stonden bij het overleg van de EU-ministers van Defensie. In de zogenoemde Raad Buitenlandse Zaken spraken ze vandaag onder meer over het versterken van het operationele vermogen van de Europese Unie.
Lees meer>>

17 juni

Infrastructuur vernoemd naar gesneuvelde militairen
Het Eerste luitenant Tom Krist-viaduct aan de Heukelomseweg in Berkel-Enschot (A65) en het Korporaal Kevin van de Rijdt-viaduct in Abcoven (A58). Beide wegoverspanningen dragen sinds gisteren de naam van een in Afghanistan omgekomen militair. Afgelopen nacht kwam daar het Kapitein-vlieger Michael Donkervoort-viaduct in Veghel-Noord (A50) bij.
Lees meer>>

18 juni

Defensie geeft bijna 100.000 kilo voedsel aan Leger des Heils
Defensie geeft bijna 100.000 kilo aan overtollige rantsoenen weg en meer dan 65.000 liter drinkwater in 1,5 literflessen. Het gaat om voedsel voor militairen die onder meer de jungletraining in Belize zouden volgen of waren ingeroosterd voor schietoefeningen in Duitsland. Vanwege het COVID-19-virus zijn die afgelast. De landmacht doneert de ontbijtpakketten, lunches en warme maaltijden aan het Leger des Heils.
Lees verder>>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.