Week 26 Nieuwsoverzicht: Operatie Vrijheidsschrijvers van start

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 26 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
19 juni

Duits-Nederlandse samenwerking krijgt ook maritiem vorm
Duitsland heeft vandaag getekend voor de bouw van 4 MKS 180-fregatten. Damen Shipyards ontwerpt de zogenoemde Mehrzweckkampfschiffe. Ze worden gebouwd op Duitse werven en krijgen radars van Thales Nederland. De bouw van de fregatten maakt duidelijk dat de Duits-Nederlandse samenwerking ook op maritiem vlak steeds meer vorm krijgt.
Lees meer >>

23 juni

Defensie start onderzoek naar zakelijke integriteit
Defensie stelt een leeronderzoek in naar de manier waarop Defensie de samenwerking heeft vormgegeven met het bedrijf Full Circle Compliance. Onderzoekers van de Centrale Organisatie Integriteit Defensie gaan het leeronderzoek uitvoeren. Het is nog onduidelijk hoeveel tijd het onderzoek in beslag gaat nemen, naar verwachting is dit enkele maanden.
Lees meer >>

24 juni

Weekoverzicht Defensieoperaties
De Nederlandse beveiligingseenheid (force protection) in het Afghaanse Mazar-e-Sharif heeft een Fins peloton afgelost. Dat opereerde een maand langer dan gepland in het noordwestelijk gelegen Maymana. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 17 tot en met 23 juni.
Lees meer >>

Nieuw fregat wordt schrik onderzeeboten
Defensie gaat de huidige M-fregatten vervangen. De belangrijkste taak van de nog te bouwen fregatten wordt het bestrijden van onderzeeboten op afstand. Dat gebeurt met een nieuwe torpedo,  in te zetten vanaf het schip of door de NH90-boordhelikopter. Dit staat in de brief over de onderzoeksfase die de Tweede Kamer vandaag kreeg van staatssecretaris Barbara Visser. De huidige 4 M-fregatten van de Belgische en Nederlandse marine zijn aan het einde van hun levensduur.
Lees meer >>

25 juni

Jongeren leggen verhalen veteranen vast in Maatschappelijke Diensttijd
Meer dan 50 jongeren tussen de 14 en 27 jaar zijn gisteren begonnen met het vervullen van hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT) bij Defensie. Vanwege het COVID-19-virus is de opzet anders dan het oorspronkelijke plan. Dus geen fysieke uitdaging en geen bivak. Wel deelname aan Operatie Vrijheidsschrijvers, met als doel het verhaal van een veteraan te vertellen.
Lees meer >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.