Week 27 Nieuwsoverzicht: Den Helder loopt vol en einde coronahulp

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 27 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
26 juni

Zr.Ms. Karel Doorman en Cougars terug na corona-inzet
Na 2,5 maand keerde Zr.Ms. Karel Doorman vandaag terug in thuishaven Den Helder. De aankomst in Den Helder had door de coronamaatregelen een sober karakter. Dit keer geen volle kade met familie en vrienden.
Lees verder >>

27 juni

Defensie ondersteunt opnieuw Invictus Games in 2021
Het ministerie van Defensie ondersteunt ook volgend jaar de Invictus Games in Den Haag. Dit maakte minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten vandaag bekend tijdens de Nederlandse Veteranendag.
Lees verder >>

29 juni

Bemanning De Ruyter hield hoofd koel in explosieve Straat van Hormuz
Na een beheerst uitgevoerde missie keerde Zr.Ms. De Ruyter gisteren terug in Den Helder. Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer stak zijn waardering voor de bemanning niet onder stoelen of banken.
Lees verder >>

Defensie ondersteunt autoriteiten Curaçao
Op verzoek van de autoriteiten op Curaçao zorgen Nederlandse militairen de komende tijd voor extra ondersteuning. Dat gebeurt omdat het eerder onrustig was op het eiland. Er waren brandstichtingen, plunderingen en barricades. De Nederlanders staan de Curaçaose militairen (CURMIL) bij.
Lees verder >>

30 juni

Airbus A330 Multi Role Tanker Transportvliegtuig onderweg naar thuisbasis Eindhoven
De eerste nieuwe Airbus A330 MRTT vliegt nu van Spanje naar Vliegbasis Eindhoven. Uiteindelijk worden hier 5 van deze toestellen gestationeerd. Ze behoren tot de zogenoemde Multi Role Tanker Transport Capability (MRTT). Dit is een vliegtuigenpool van de NAVO waar 6 Europese partners gebruik van maken.
Lees verder >>

1 juli

Defensie stopt coronahulp: Nederland vroeg, de militaire organisatie draaide
Defensie is vandaag gestopt met het structureel inzetten van medewerkers in civiele sectoren. Honderden militairen en hun burgercollega’s waren sinds 11 maart bijgesprongen, in met name de zorg. Mede door de inzet van de militaire organisatie bleven ziekenhuizen en andere zorginstellingen draaien. Ook coördineerde Defensie in rap tempo de verplaatsing van doodzieke patiënten naar nog beschikbare intensive-carebedden in eigen land en bij de oosterburen.
Lees verder >>

2 juli

Belgische waardering voor Commandant der Strijdkrachten
De Belgische minister voor Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin overhandigde luitenant-admiraal Rob Bauer gisteren een hoge Koninklijke onderscheiding. Het gaat om de versierselen van grootofficier in de Kroonorde.
Lees verder >>

‘Héééél veel kusjes’ maakt ‘militaire kinderboekenserie’ compleet
‘Héééél veel kusjes’. Het is de titel van een boekje voor kinderen van landmachtmilitairen die langere tijd van huis zijn vanwege een uitzending. Met het verschijnen van deze uitgave is een serie van 4 nu compleet. De andere delen zijn voor de jeugd van militairen van de marine, de luchtmacht en de marechaussee.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.