Week 28 Nieuwsoverzicht: Documentaire Srebrenica maakt indruk

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 28 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
3 juli

Bijleveld speldt Koninklijk gedecoreerden lintje op
In het hele land krijgen degenen die in april Koninklijk werden onderscheiden vandaag de versierselen uitgereikt. Bij Defensie gebeurde dat gisteren al. Minister Ank Bijleveld-Schouten speldde het eremetaal op bij 19 (oud)Defensiemedewerkers.
Lees verder >>

6 juli

Luchtmobiele genisten onderzoeken noodreparaties vliegveld
Als de start- en landingsbaan van een vliegveld is beschadigd na een bombardement of natuurgeweld, is snel herstel van levensbelang. ‘Rapid runway repair’ is precies wat het Obstacle & Mine-peloton van 11 Luchtmobiele Brigade afgelopen week onderzocht op zandverstuiving Beekhuizerzand.
Lees verder >>

Oud-Chef Defensiestaf Van der Vlis overleden
Generaal buiten dienst Arie van der Vlis is eergisteren op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Rijnsburg. Van der Vlis was als Chef Defensiestaf van mei 1992 tot augustus 1994 Nederlands hoogste militair. 
Lees verder >>

Vanavond op de buis: ‘Srebrenica: De machteloze missie van Dutchbat’
‘Ze hebben hopeloos gefaald en zijn laf geweest’. Net als veel andere Nederlanders zag Coen Verbraak de val van Srebrenica als een groot fiasco. Dat fiasco is het volgens hem nog steeds. Toch was hij verrast dat zijn opvatting over de Nederlandse militairen correctie behoefde toen hij sprak met 8 Dutchbatters. Met hen blikt hij terug in zijn 3-delige documentaire ‘Srebrenica: De machteloze missie van Dutchbat’. De afleveringen zijn terug te zien via npostart.nl.
Lees verder >>

8 juli

Defensie onderzoekt cultuur bij Onderzeedienst
De Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID) onderzoekt binnen de Onderzeedienst de cultuur die er heerst. Die zou mogelijk negatief van invloed zijn op een sociaal veilige werk- en leefomgeving. Voor een aantal jonge militairen die begin dit jaar nog bij de Onderzeedienst wilden werken, was het vermoedelijk ook de reden elders bij de marine aan de slag te gaan.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.