Week 38 Nieuwsoverzicht: dubbele drugsvangst in het Caribisch gebied

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 38 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
10 september

Nederland beschermt komende maanden luchtruim Benelux
Voor de zogenoemde QRA (quick reaction alert) leveren Nederland en België per toerbeurt jachtvliegtuigcapaciteit. Permanent staan er 2 F-16’s klaar met een korte waarschuwingstijd. Zij komen in actie bij onder meer een schending van het luchtruim van Nederland, België of Luxemburg. Dat gebeurt vanaf de vliegbases Volkel en Leeuwarden en de Belgische bases Kleine-Brogel en Florennes.
Lees meer >>

Zr.Ms. Groningen onderschept 455 kilogram cocaïne in de West
Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft eergisteren 455 kilo cocaïne onderschept. Dat gebeurde ten westen van Aruba. Daar dwong het stationsschip een zogenaamde go-fast tot stoppen.
Lees meer >>

2 militairen gewond tijdens oefening in Tsjechië
Twee landmachtmilitairen zijn vanmiddag in het Tsjechische Vyskov gewond geraakt tijdens een internationale militaire oefening met chemische stoffen. Door nog onbekende oorzaak ontstond een explosie. De militairen zijn onder begeleiding van een Nederlandse militaire arts naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hun verwondingen lijken vooralsnog mee te vallen. Ze hebben zelf hun thuisfront geïnformeerd.
Lees meer >>

15 september

Prinsjesdag: Nadruk voor Defensie op digitalisering en duurzaamheid (video)
Defensie investeert het komend jaar in een hoogwaardige, toekomstbestendige krijgsmacht en defensieorganisatie. De nadruk ligt op digitalisering en duurzaamheid. Aandacht is er voor groene technologie, extra cybercapaciteit, kunstmatige intelligentie en modern materieel zoals onbemande vliegtuigen.
Lees meer >>

Zr.Ms. Groningen onderschept opnieuw drugstransport in Caribisch gebied
Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft voor de 2e keer in 3 dagen een drugstransport onderschept. In de Caribische Zee wist het patrouilleschip afgelopen vrijdag een zogenaamde go-fast tot stoppen te dwingen. Deze had naar schatting 465 kilo cocaïne aan boord.
Lees meer >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.