Week 39 Nieuwsoverzicht: Lintje voor oud-militair Edwin de Wolf

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 39 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET. deze week gebeurde er weer veel.
16 september

Militaire top staat stil bij 75 jaar Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht
Het was afgelopen weekend 75 jaar geleden dat prins Bernhard de 1e Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) werd. Vandaag stond een groot aantal hoge functionarissen uit de krijgsmacht bij dit jubileum stil op De Zwaluwenberg in Hilversum.
Lees meer >>

30 burgers binnen een dag militair
30 burgers zijn razendsnel militair geworden. Zij konden zich deze week bij wijze van proef binnen 1 dag laten keuren op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.
Lees meer >>

18 september

Boekholt-O’Sullivan Plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten
Elanor Boekholt-O’Sullivan is per 1 oktober Plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten. Als eerste vrouwelijke generaal-majoor bij de luchtmacht neemt ze de functie over van haar ranggenoot Eric Schevenhoven, die met functioneel leeftijdsontslag gaat. Boekholt-O’Sullivan voert als commodore nu nog het bevel over het Defensie Cyber Commando.
Lees meer >>

Afstand en extra checks bij eerste training in coronatijd
Er is nooit een excuus om niet te trainen. Zelfs niet in coronatijd. Met die instelling ging de internationale oefening Falcon Leap de afgelopen weken door. Uiteraard wel met de nodige aanpassingen. De airborne oefening die vandaag werd afgesloten was de 1e internationale training sinds de corona-uitbraak.
Lees meer >>

21 september

Lintje voor oud-militair Edwin de Wolf
Oud-militair Edwin de Wolf is eergisteren in Doorn koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange vrijwilligerswerk rondom gewonde militairen en veteranen.
Lees meer >>

Stoffelijke resten gevonden bij berging Britse bommenwerper
Bij de berging van het wrak van een Short Stirling in het Markermeer, zijn stoffelijke resten gevonden. De bergings- en identificatiedienst van de landmacht (BIDKL) onderzoekt nu van wie ze zijn.
Lees meer >>

23 september

Nederlandse inzet in Minusma, Afghanistan en in de strijd tegen ISIS
Het kabinet heeft vandaag het parlement ingelicht over de nieuwe fase van de Nederlandse inzet in de strijd tegen ISIS in Irak: een verschuiving van training naar advisering van de Iraakse veiligheidssector. Daarnaast heeft de Belgische regering Nederland verzocht om bij te dragen aan de force protection van de Belgische F-16’s die vanuit Jordanië de strijd tegen ISIS voeren.
Lees meer >>

24 september

Derde drugsvangst binnen maand voor Zr.Ms. Groningen in de West
Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft voor de 3e keer deze maand een drugstransport onderschept in het Caribisch gebied. Het patrouilleschip wist eergisteren met de Kustwacht Caribisch gebied een zeilboot met 80 kilo cocaïne aan boord te stoppen.
Lees meer >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.