Week 40 Nieuwsoverzicht: Op 80 meter de bubbel in

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 39 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
24 september

Lovende woorden van minister Blok voor militairen in Litouwen
“Jullie inzet is van groot belang voor de veiligheid van Europa en is een tastbare uiting van de bijzondere band tussen Nederland en de Baltische landen.” Die lovende woorden van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken waren bedoeld voor de ongeveer 230 Nederlandse militairen in Litouwen.
Lees meer >>

25 september

Delen gecrashte NH90-helikopter aangekomen op Vliegbasis Gilze-Rijen
De delen van de gecrashte NH90-helikopter zijn op Vliegbasis Gilze-Rijen. Het toestel verdween 19 juli in het Caribisch gebied in zee. De wrakstukken zijn de eerste week van september geborgen en per schip naar Nederland gekomen. Gisteravond zijn ze over de weg naar de Brabantse basis gebracht.
Lees meer >>

Op 80 meter diepte in de bubbel
Net nu de marine aan de beurt was om de internationale diepduikoefening Deep Divex te organiseren, leek de coronacrisis daar een streep door te zetten. Defensie Duikgroep liet zich echter niet uit het veld – in dit geval het water – slaan. Samen met de Belgische marine viel er in het water bij Curaçao de afgelopen weken toch tot op grote diepten te duiken.
Lees meer >>

28 september

Kabinet stuurt militairen naar Jordanië voor strijd tegen ISIS
Het kabinet gaat België helpen bij de inzet van F-16’s tegen ISIS in Irak en Syrië. De Belgische straaljagers worden vanaf oktober 2020 vanuit Jordanië ingezet in Irak en Noordoost-Syrië.
Lees meer >>

29 september

Mijnenjager Zierikzee laat vliegtuigbom ontploffen
Zr.Ms. Zierikzee heeft vanmiddag in de Noordzee een oude vliegtuigbom tot ontploffing gebracht. Dat gebeurde zo’n kleine 50 kilometer ten westen van Rotterdam.
Lees meer >>

1 oktober

Nieuw Stinger-peloton beschermt tegen dreiging van boven
De Krijgsmacht heeft per vandaag een nieuwe eenheid om de Nederlandse luchtverdediging bij te staan. Het nieuwe Stinger-peloton moet onder meer militairen van luchtmobiel of mariniers op de grond beschermen tegen acute luchtdreiging op korte afstand.
Lees meer >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.