Week 41 Nieuwsoverzicht: NH90 onderweg naar Caribisch gebied

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 41 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
2 oktober

Radio’s zijn eerste concrete stap Duits-Nederlandse verbondenheid
Goede, beveiligde militaire communicatie- en dataverbindingen zijn steeds belangrijker. Zeker ook die met buitenlandse partners, aangezien Nederland voornamelijk optreedt in internationaal verband. Spiral 0 is de 1e concrete stap naar het veilig verbinden van alle mobiele systemen met buitenlandse partners (internationale operabiliteit). Staatssecretaris Barbara Visser informeerde de Kamer over dit voorgenomen project.
Lees meer >>

5 oktober

Smartshooter schiet ‘automatisch’ drones uit de lucht
De dreiging van unmanned aircraft systems (UAS), oftewel drones, neemt snel toe. De luchtmacht detecteert vele UAS-bewegingen bij vliegvelden en vaak vormen ze een ernstige bedreiging voor onder meer het vliegverkeer. Het gebruik van het persoonlijk vuurwapen door bewakingseenheden is vooralsnog de meest reële optie tegen deze dreiging. Dit is echter niet effectief. Een state of the art-richtsysteem kan hier op termijn verandering in brengen.
Lees meer >>

7 oktober

Defensie en beveiliger werken nauwer samen dan ooit
Defensie en beveiligingsbedrijf G4S worden samen werkgever van zo’n 350 nieuwe reservisten. Gisteravond tekenden staatssecretaris Barbara Visser en managing director G4S Vinz van Es voor deze bijzondere pilot die moet leiden tot gedeeld werkgeverschap. De nieuwe reservisten gaan voor ongeveer 30% voor Defensie werken en blijven voor 70% bij G4S werken.
Lees meer >>

Nieuwe NH90 onderweg naar Caribisch gebied
Zr.Ms. Groningen kan na 2,5 maand weer beschikken over een NH90 maritieme gevechtshelikopter. Vanmorgen vertrok een toestel via luchttransport naar het Caribisch gebied. De helikopter vervangt het in juli gecrashte exemplaar.
Lees meer >>

Koning bezoekt operationeel hoofdkwartier marechaussee
Koning Willem-Alexander bezocht woensdag het Landelijk Tactisch Commando van de Koninklijke Marechaussee in Huis ter Heide. Hij hoorde hier onder meer over de verhuizing van het goud van De Nederlandsche Bank afgelopen week. Dergelijke operaties stuurt  de marechaussee centraal aan vanuit dit operatiecentrum.
Lees meer >>

8 oktober

Covid-19-besmettingen op marineschepen
Aan boord van Zr.Ms. Rotterdam en Zr.Ms. Johan de Witt zijn respectievelijk 1 en 2 militairen positief getest op COVID-19. Beide schepen nemen deel aan NAVO-oefening Dynamic Mariner op de Middellandse Zee, die vandaag volgens planning eindigt.
Lees meer >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.