Week 43 Nieuwsoverzicht: Dienstplicht geldt ook voor vrouwen

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 43 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

16 oktober

Mariniers trotseren bergen in Noorwegen
Zo’n 470 mariniers bekwaamden zich de afgelopen 2 maanden in technieken en tactieken om operaties uit te voeren in de bergen. Na een fysiek en mentaal zwaar programma voltooiden de militairen vandaag de jaarlijkse training in Noorwegen, 300 kilometer boven de poolcirkel. Onder hen ongeveer 150 nieuwelingen.
Lees meer >>

Bronzen Schild voor Regiment Geneeskundige Troepen
Het Regiment Geneeskundige Troepen heeft gisteren op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo het Bronzen Schild ontvangen. Dat is de hoogste groepswaardering binnen de landmacht en wordt alleen bij hoge uitzondering toegekend. Het regiment ontvangt de onderscheiding voor de buitengewone toewijding en bijzonder lovenswaardig optreden gedurende de periode 1869-2020.
Lees meer >>

NAVO traint vanaf Volkel voor nucleaire missie
De NAVO oefent sinds deze week het uitvoeren van vluchten voor eventuele nucleaire inzet. De oefening vindt onder meer plaats vanaf Vliegbasis Volkel en er doen zo’n 50 vliegtuigen van verschillende bondgenoten mee. Vandaag woonden secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg, minister Ank Bijleveld, bevelhebber van de NAVO-troepen in Europa Tod Wolters en Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer de oefening bij.
Lees meer >>

Leerlingen Luchtmobiele Brigade testen negatief op COVID-19
18 leerlingen die de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel volgen, zijn negatief getest op COVID-19. Zij zijn uit isolatie en brengen het weekend thuis door. Maandag gaan zij verder met hun opleiding.
Lees meer >>

19 oktober

Vergoeding voor kinderen geëxecuteerde Indonesiërs
Er komt een vergoeding voor kinderen van standrechtelijk geëxecuteerde Indonesiërs in de periode 1945-1950. Dat liet het kabinet vandaag aan de Tweede Kamer weten.
Lees meer >>

20 oktober

Dienstplichtbrief voor het eerst ook naar vrouwen
Defensie verstuurt vandaag, zoals elk jaar, de zogenoemde Dienstplichtbrief. Nederlandse Jongeren die dit jaar 17 zijn of worden, lezen hierin dat ze van hun 17e tot hun 35e levensjaar staan ingeschreven voor de dienstplicht. Bijzonder is dat voor het eerst ook vrouwen de brief ontvangen. Sinds 1 januari 2020 geldt de dienstplicht ook voor hen.
Lees meer >>

21 oktober

Landmacht volop in straatbeeld vanwege oefening
Landmachtmilitairen bereiden zich op verschillende plekken in Nederland voor op grootschalige gevechtsoperaties. Dat gebeurt van 26 oktober tot 11 november tijdens de oefening Zebra Sword. Die zou eerst in Duitsland zijn, maar is vanwege COVID-19 naar Nederland verplaatst.
Lees meer >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.