Week 6 nieuwsoverzicht – Defensie moet 800 vacatures vullen in Havelte en mikt op jongeren

VANAF VANDAAG BRENGT DE MILITAIRE COURANT ELKE DONDERDAG EEN MILITAIR NIEUWSOVERZICHT UIT. HIERONDER VOLGT HET NIEUWS VAN WEEK 6.
MAANDAG 3 FEBRUARI

Marine ruimt explosieven op zeebodem
Komende weken ruimt Zr. Ms. Willemstad explosieven in de Noordzee. Het gebied strekt zich uit van België tot en met het zuiden van Noorwegen. Het marineschip opereert in een deel van de meest bevaren scheepsroutes ter wereld. Op de bodem van de Noordzee liggen naar schatting nog vele duizenden gevaarlijke projectielen. De mijnenjager vertrok gisteren en blijft bijna 4 maanden weg.
Lees verder >>

Ook zwarte militairen vochten voor onze vrijheid, maar dat weet bijna niemand
Een tiende van de Amerikaanse bevrijders in de Tweede Wereldoorlog was zwart. Maar weinig mensen weten daarvan af, zegt Marga Altena, historicus en een van de makers van de tentoonstelling Zwarte bevrijders: Afro-Amerikaanse soldaten in Nederland. Die is vandaag geopend in het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies.
Lees verder >>

DINSDAG 4 FEBRUARI

Defensie vangt terugkeerders China op
Defensie huisvest een groep Nederlanders die begeleid is teruggekeerd uit de provincie Hubei in China vanwege het coronavirus. Het gaat om 15 Nederlanders en 2 Chinese gezinsleden die dit weekend in Frankrijk arriveerden. Na een tussenstop in België reisden de Nederlanders per bus verder naar Vliegbasis Eindhoven. Hier is iedereen nogmaals gecontroleerd en vervolgens naar de Defensielocatie Huis ter Heide gebracht.
Lees verder >>

Kabinet zet deur open voor bewapende drones op Leeuwarder Vliegbasis
Het kabinet zet de deur op een kier voor de bewapening van drones, de MQ-9 Reapers, op Vliegbasis Leeuwarden. De komende maanden doet ze onderzoek naar de kosten en naar de voor- en nadelen. De Tweede Kamer komt pas later aan zet.
Lees verder >>

WOENSDAG 5 FEBRUARI

Defensie neemt maatregelen na ongeval Fennek
Defensie heeft maatregelen getroffen na een ongeval tussen een Nederlands Fennek-verkenningsvoertuig en een voertuig van de Duitse Bundeswehr. Dit gebeurde in de vroege ochtend van 19 november 2018 op het oefenterrein Bergen-Hohne. Daarbij raakten alle 6 inzittenden (zwaar)gewond. Het vandaag uitgebrachte inspectierapport van de Inspectie Veiligheid Defensie (IVD) leidt nu ook tot bredere maatregelen binnen de krijgsmacht.
Lees verder >>

Defensie moet achthonderd vacatures vullen in Havelte en mikt op jongeren
Defensie heeft de grootste moeite om vacatures op de kazerne in Havelte op te vullen. Het aantal openstaande banen is inmiddels opgelopen tot zo’n achthonderd. Daarom wordt de werving van nieuw personeel anders aangepakt.
Lees verder >>

DONDERDAG 6 FEBRUARI

F-35 gaat minder vaak boven noord Nederland oefenen
De F-35 van de Koninklijke luchtmacht gaat in de toekomst minder vaak boven het Noorden van Nederland oefenen dan de huidige F-16 aldus Jelle Zijlstra, coördinator luchtruimherziening van het Ministerie van Defensie. Hij zei dit woensdagavond in de Drentse Statenleden tijdens een bijeenkomst op het provinciehuis over de herinrichting van het luchtruim boven Noord-Nederland. Dat is aanwezen als militair oefengebied. Er komen minder vliegtuigen, dus er zal minder worden gevlogen”, aldus Zijlstra.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.