Week 7 nieuwsoverzicht – 104-jarige veteraan krijgt 70.000 valentijnskaarten

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 7 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
MAANDAG 10 FEBRUARI

Docu over oud-militairen in Suriname in première
Een film over Nederlandse oud-militairen in Suriname is zondagavond in het Chassé-theater in Breda in première gegaan. ‘Onze jongens in de jungle’ verhaalt over de jonge mannen die daar hun dienstplicht vervulden. Ze deden dat in het decennium voor het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1975.
Lees verder >>

DINSDAG 11 FEBRUARI

Filippijnen beëindigen militaire samenwerking met VS
Na 22 jaar zeggen de Filippijnen het militaire samenwerkingsverband met de Verenigde Staten op. Volgens president Duterte is het „tijd dat we op onszelf vertrouwen”.
Lees verder >>

104-jarige veteraan krijgt 70.000 valentijnskaarten
Waar een social media-campagne al niet toe kan leiden. De 104-jarige Tweede Wereldoorlog veteraan William White kreeg liefst 70.000 valentijnskaarten opgestuurd nadat inwoners van Californië hem in het zonnetje wilden zetten.
Bekijk het filmpje >>

WOENSDAG 12 FEBRUARI

Defensie komt aan bezwaren Gilze-Rijen tegemoet
Staatssecretaris Barbara Visser was vandaag bij verschillende bewoners in de omgeving van vliegbasis Gilze-Rijen op bezoek. Ze deed dit mede op uitnodiging van het gemeentebestuur omdat er veel weerstand is tegen het voorgenomen luchthavenbesluit. Dat moet militair vliegverkeer meer ruimte bieden.
Lees verder >>

DONDERDAG 13 FEBRUARI

Nu te zien: ‘Hij of ik’, een expositie door de ogen van een Canadees en een Duitser
“Dit is het verhaal van ‘Hij of ik’. Het verhaal van 2 soldaten, die vochten in een oorlog die gevolgen had voor de hele wereld.” Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer zei dat vandaag in Soesterberg. Daar opende hij in het Nationaal Militair Museum ‘Him or me’. Deze tentoonstelling is tot 26 september 2021 te zien.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.