Week 9 nieuwsoverzicht – Marine patrouilleert in Straat van Hormuz

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? DE MILITAIRE COURANT HEEFT DE HIGHLIGHTS VAN WEEK 9 VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.
Maandag 24 februari

Politie gaat veiliger en duurzamer munitie gebruiken
Per september schakelt de politie over op nieuwe munitie, die veiliger en duurzamer is dan de huidige kogels. Ook andere diensten zoals de douane, de marechaussee, vervoersdienst van justitie en de beveiligingsdienst van Defensie de nieuwe kogel gaan gebruiken.
Lees verder >>

Dinsdag 25 februari

Marine patrouilleert in Straat van Hormuz
Zr.Ms. De Ruyter is officieel ingezet in de Straat van Hormuz. Daar levert het marineschip een bijdrage aan de Europese veiligheidsmissie. Die is bedoeld om spanningen in het gebied rond Iran en de Verenigde Arabische Emiraten te verminderen. Tussen die landen vormt de Straat van Hormuz een belangrijke vaarroute van de Perzische Golf naar de Indische Oceaan.
Lees verder >>

Woensdag 26 februari

Krijgsmacht heeft reservisten nodig voor het ‘onplanbare’
De rol van reservisten wordt de komende jaren alleen maar belangrijker, zegt het ministerie van Defensie in zijn schets van de toekomstige krijgsmacht. Die moet flexibel kunnen inspelen op onverwachte bedreigingen en een beroep kunnen doen op heel verschillende expertises. In de defensienota die dit voorjaar verschijnt zal naar verwachting veel aandacht worden besteed aan de groeiende rol van reservisten.
Lees verder >>

Donderdag 27 februari

Primeur: Nederland betaalt voor berging van Duits oorlogsvliegtuig, vlakbij Dalfsen
Met de berging van het Duitse vliegtuigwrak nabij de buurtschap Millingen, in de gemeente Dalfsen, wordt in mei begonnen. Dit is zeker nu het ministerie van Defensie het karwei heeft aanbesteed. Bijzonder is dat voor het eerst de berging van een Duits toestel wordt gefinancierd vanuit het Nationaal Programma Berging Vliegtuigwrakken.
Lees verder >>

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.